Får nya Kirin 990-chippet under skalet

Mate X inte släppt ännu – men uppföljaren Mate Xs är redan bekräftad

Så sent som igår öppnade förhandsbokningen av Huaweis böjbara telefon Mate X. Men trots det väljer Huawei redan nu att bekräfta att en uppdaterad version släpps till våren.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis böjbara telefon Mate X skulle ha släppts redan i somras, men lanseringen sköts fram efter att konkurrenten Samsung till följd av skärmproblem med Galaxy Fold valt att vänta med lanseringen av sin telefon. Men trots att Huawei hade is i magen och väntade in Samsungs lansering, så har man inte passat på att utrusta Mate X med sitt senaste systemchipp, Kirin 990. Beslutet är en gnutta förvånande, då den färska telefonmodellen Mate 30 har begåvats med chippet. Men en ny och uppdaterad version av Mate X är på gång. Det har Huawei nu avslöjat, trots att man så sent som igår öppnade förhandsbokningen av den första versionen av Mate X. Beskedet kom i samband med ett event i Shenzhen där man presenterade nya versioner av Mate 30 för den kinesiska marknaden. 

Den nya versionen av Mate X – som får namnet Mate Xs (vilket känns som att det signalerar en tämligen modest uppdateirng) – ska släppas i mars 2020, är det tänkt. Förutom att den är rustad med Kirin 990-chippet så har man inte avslöjat några närmare detaljer om den. Det är med andra oklart huruvida Mate Xs kommer att skilja sig nämnvärt från Mate X på något annat sätt. Det är även oklart om den nya versionen av telefonen kan tänkas vara aktuell för lansering i andra delar av världen än Kina, men den saken beror förstås på hur situationen med den amerikanska svartlistningen av Huawei fortskrider. 

Källa