McDonalds bjuder på wlan

Alla McDonalds restauranger i Sverige har sedan ett par dagar tillbaka fritt wlan för alla besökare. I dagsläget ska alla 227 restauranger erbjuda tjänsten.

Publicerad Uppdaterad

Besökare på hamburgerkedjans restauranger kan sedan den första maj surfa gratis på internet samtidigt som de äter sin hamburgare. Alla restauranger har utrustats med trådlöst internet och har du en dator eller en mobil med wlan kan du alltså surfa.

McDonalds har en stor spridning över landet på sina restauranger, så det handlar om ett markant tillskott i antalet wlan-surfzoner i landet. Hastigheten som erbjuds är 2 mbit/s, vilket alltså är en hastighet som kunderna får dela på. Inte någon superhastighet, men tillräckligt för att till exempel surfa och kolla sin e-post. När vi testat uppkopplingen på en av restaurangerna i Stockholm kom vi upp i 4 Mbit/s i nedladdning och 1,6 Mbit/s i uppladdning, uppmätt med hjälp av Bredbandskollen.

Det här bekräftas av McDonalds presschef Claes Eliasson.

- Ja, maxhastigheten är 4 Mbit/s, men beroende på hur det ser ut i respektive restaurang med mottagningen så kan hastigheterna variera, säger han till Mobil.

Sedan tidigare erbjuder även hamburgerkedjan Max gratis wlan på sina restauraunger.