Snabbare och snålare

Mediatek lanserar nya chipsetet Helio P70

Chipptillverkaren Mediatek har precis aviserat att man släpper ett nytt chipset som följer upp Helio P60. Det nya chippet är både snabbare och resurssnålare och får namnet Helio P70.

Publicerad Uppdaterad

Mediateks nya Helio P70-chipp är tillverkat i samma 12-nanometersprocess som föregångaren P60, men bjuder på en del prestandaförbättringar. P70 ska enligt Mediatek erbjuda en prestandaökning på 13 procent rent generellt, medan specifikt AI-relaterade uppgifter ska få en prestandahöjning på mellan 10 och 30 procent. Både CPU och grafikprocessor har fått högre klockfrekvens. De fyra större kärnorna ligger på 2,1 GHz medan Mali G72 MP3 GPU:n klockar in på 900 MHz. 

Klarar krävande kamera

P70 ska även klara ganska avancerade kameraeffekter och är rustat med en trippelsignalprocessor som ska klara av att hantera antingen två kameror på 24 + 16 megapixlar eller en ensam 32-megapixelkamera. Vidare har chippet stöd för upp till 8GB arbetsminne. Chippet ska även konsumera betydligt mindre energi än föregångaren P60. Använder man den för typiska populära spel så ska det gå åt runt 35 procent mindre energi, trots den ökade prestandan. 

Källa