Nya flaggskepp

Mediateks Dimensity 9000 sopar banan med konkurrensen i benchmarktest

Det nya toppchipet Dimensity 9000.

I AI Benchmarks test av det kommande Dimensity 9000 från Mediatek så visade det sig att det låg på en helt annan nivå än något av de andra chipen på marknaden. Men det finns, så klart, en hake.

Publicerad Uppdaterad

Mediatek är stora på chip för mellanklass och budgettelefoner, men det kan vara på gång att ändras i och med deras kommande Dimensity 9000. Det har testats av AI Benchmark och Dimensity 9000 rycker skägget av alla befintliga chip på marknaden. Google Tensor, som är det chip med högst poäng på deras lista sedan tidigare (256,9) ser ut som en amatör i jämförelse med de  692,5 som Mediateks chip skrapat ihop. 

Men det ska ju sägas att vare sig Samsungs Exynos 2200 eller Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 har testats ännu och dessa får väl förväntas vara förbättringar från de tidigare chipen. Qualcomm har själva sagt att den kommande 8 gen 1 kommer att vara fyra gånger bättre än 888, men det skulle ändå inte räcka för att komma upp i samma siffror som Dimensity 9000. 

Det sägs att Mediateks nya chip kommer att bli dyrt, tydligen dubbelt så dyrt som deras Dimensity 1200, vilket borde kunna garantera att vi bara får se det i flaggskeppsmodeller. 

Enligt rykten ska Dimensity 9000 vara lite mer strömsnålt än 8 Gen 1, men skillnaden ska tydligen inte vara speciellt stor. 

Källa