Mobilize Your Business 2014

Mentimeter vill göra arbetet dubbelt så effektivt

Med klick på mobilskärmen driver Mentimeter arbetsresultaten uppåt och framåt.

Publicerad Uppdaterad

På Mobilbusienss konferens Mobilize Your Business lanserade och presenterade i dag Mentimeter sitt verktyg som med hjälp av frågeställningar online och medarbetares mobiltelefoner kan fördubbla effektiviteten i arbetsgrupper. 

Med omröstningsknappen i mobilen omvändlas åsikter till konkret data i realtid och för framtiden. Attityder eller problemområden i grupper förvandas till information som kan följas upp och följas över tid, förklarar Niklas Ingvar, Produktchef på Mentimeter. 

– Man får en bild över hur det ser ut över tid och för att kunna agera på det, säger han.

– Det är en enkel åtgärd för att ta action på vad man kan göra, varje vecka. Man kan självklart lägga till och ta bort frågor som man löser.

Verktyget är utvecklat i samarbete med Philip Runsten, vars forskning på Handelshögskolan i Stockholm har visat att vid inte minst kreativt arbete som till exemple brainstorming, tenderar att göra även högutbildade och högpresterande grupper att underprestera i relation till nominala grupper. 

Det handlar alltså om att få till mer fokuserade och resultatdrivna möten och kan också hjälpa till att driva beteende- och attitydförändringar. Inte minst anonymiteten hjälper till.

– Personer som inte är vana vid eller bekväma med att prata för sin sak behöver inte gå utanför sin comfortzone. De är plötsligt med, sa Liva Lager, som arbetar med jämställdhetsfrågor på Tieto under sitt anförande på konferensen.