Annons

Mer information om Neonode N1

Publicerad Uppdaterad

Neonode är en telefon med dubbelband (900/1800) vilket innebär att den kan användas på båda de frekvenser som används i Sverige och Europa, men inte i USA. Däremot kan man istället för den europeiska varianten (900/1800) utrusta N1 med motsvarande för den amerikanska marknaden och då använda den i USA, men inte i Europa. Det handlar alltså om ett val av hårdvara i telefonen och är inget man kan välja när man väl köpt telefonen.

Eftersom N1 använder olika typer av datauppkoppling är det ingen överraskning att telefonen har GPRS med 4 + 1 tidlucka.

Operativsystemet är Windows CE med ett skal som Neonode själva kallar Neoshell. Skalet gör att N1 har ett gränssnitt som skiljer sig från andra maskiner med Windows CE. Neonode använder alltså inte Smartphone som Orange SPV eller Pocket PC Phone Edition som Qtek (även kallad Joey).

Processorn i N1 är en 96 MHz ARM 7 och skärmen är en TFT-skärm på 2,2 tum. Skärmen kan visa 262140 färger och har en upplösning på 220x170 pixlar.

Vid köp är telefonen utrustad med 16 MB ramminne samt ett SD-kort på 64 MB. SD-kortet har möjlighet att styra mycket i telefonen och om operatören vill det kan de leverera telefonen med ett SD-kort som styr allt i telefonen och bestämmer vilken mjukvara som ska användas.

Liksom många nya mobiler idag har N1 inbyggd kamera och den här kan ta stillbilder i upplösningen 640x480 pixlar och hela 16 miljoner färger. N1 kan även spela in rörlig bild med 15 bildrutor per sekund i upplösningen 160x120 pixlar. Bilderna man spelar in kan lagras på SD-kortet.

När det gäller ljudet har N1 en inbyggd högtalare, men kan även kopplas in till en stereoanläggning och leverera ljud den vägen. Detta är något som Neonode demonstrerade på sin presskonferens och då var det inget fel på ljudkvalitén.

Telefonen har både IR-port och USB, vilka, bland mycket annat, kan användas för att synkronisera uppgifter i N1 till den stationära PC-datorn via Microsoft Active Sync.

Batteriet som tar två och en halv time att ladda ska räcka till 10 timmar spel eller mp3, fyra timmars taltid eller 250 timmars standby-tid.

N1 väger 93 gram och har måtten 88x52x21 mm. Vid köp följer följande programvara med telefonen: programvara för kameran, mediaspelare, filhanterare, adressbok, anteckningar, SMS, MMS, WAP-läsare, e-post och Internet Explorer, allt enligt uppgifter på Neonodes nyöppnade webbplats.