Delning

Messenger får ny Spotify-funktion

Facebook Messenger har integrerat en delningsmöjlighet för Spotify-innehåll, men det kunde ha gjorts smidigare.

Publicerad Uppdaterad

Det är oftast trevligt att få nya funktioner i en app och Facebook vill inte vara sämre än någon annan. Därför har företaget nu lagt till en ny musikdelningsfunktion i meddelande-appen Messenger. Med den kan användaren snabbt hoppa över till Spotify, välja låt eller spellista och sedan dela den med Messenger-vännen. Problemet är bara att det inte är helt uppenbart hur man hittar den nya funktionen. 

Den nya Spotify-knappen finns under Messengers ”mer” som går att komma åt när användaren är inne i konversationsläget. ”Mer”-knappen är ikonen längst till höger, den som ser ut som en fyrkant med tre prickar. I liggande läge syns dock Spotify-ikonen, placerad bredvid nyss nämnda menyknapp. I Mobils test med en Android-lur så hamnade vi direkt i Spotify sök-funktion, kanske inte helt klockrent, men nåväl. Efter att ha letat upp en gammal Nirvana-klassiker och klickat på låtnamnet så skickades vi tillbaka till Messenger-appen där vi för säkerhets skull var tvungna att bekräfta att vi ville skicka låten. 

Mottagaren av låten har heller inte den lättaste uppgiften, särskilt inte när det kommer till att spela upp musiken. Klickar man på bilden så får man en stor version av det digitala skivkonvolutet. Klickar man på knappen bredvid så kan man dela låten vidare. För att lyssna får man klicka på öppna-knappen, som då skickar iväg en till Spotify-appen. Vi får helt enkelt hoppas att det kommer framtida förbättringar när det gäller integration och användargränssnitt. Till dess får vi vara glada åt att funktionen i alla fall har sett dagens ljus.