Annons

Tillsammans igen

Messenger flyttar tillbaka in i Facebook-appen

Efter att ha varit särbos i ett drygt årtionde, så vill Meta kombinera Facebook och Messenger i samma app.

Publicerad Uppdaterad

En gång i tidernas begynnelse var Messenger en inbyggd del av Facebook-appen, men för ett drygt årtionde sedan separerades de två av Facebook (som hette Facebook och inte Meta på den tiden). Anledningen var att Facebooks Mark Zuckerberg då konstaterade att "varje app kan bara fokusera på att göra en sak bra."

Nu kan dock pendeln vara på väg att svänga tillbaka, för i ett blogginlägg säger Facebooks chef Tom Alison att man håller på att testa möjligheten att komma åt sin Messenger-inkorg direkt i Facebook-appen, och att det här testandet snart kommer att utökas till att omfatta fler användare.

Enligt Alison kommer man under det kommande året att arbeta med fler sätt att integrera meddelandefunktioner i Facebook, eftersom man vill att det ska vara enkelt och bekvämt för människor att hålla kontakt med varandra, oavsett om det är i Messenger-appen eller i Facebook-appen.

Man har dock ingen information om i vilken omfattning testandet kommer att inkludera fler användare eller vilka tidsramar det handlar om.

Källa