Kommer till fler länder

Microsoft Band 2 på bild

Microsofts kommande aktivitetsarmband som väntas lanseras i oktober har dykt upp i renderade pressbilder.

Publicerad Uppdaterad

Den 6 oktober har Microsoft ett pressevent, och utöver nya mobiltelefoner med Windows 10 väntas företaget visa upp en ny Surface och uppföljaren till aktivitetsarmbandet Microsoft Band. Nu har Microsoftinsider.es lagt upp vad som ser ut som officiella renderingar av Microsoft Band 2.

Det nya armbandet ser ut att få lite lyxigare design och böjd skärm. Vad den stora knölen på armbandet är vet vi inte, men förmodligen inte pulsmätare då denna enligt uppgift ska vara optisk.

Microsoft Band har med sitt ambitiösa funktionspaket och tredjepartsstöd fått många anhängare, men det har aldrig lanserats i Sverige, och de som velat köpa hit den har varit hänvisade till Amazon i Storbritannien. Enligt förhandsryktet ska Band 2 få betydligt vidare distribution, till alla länder där Surface idag säljs, vilket ju inkluderar Sverige.

Enligt Windows Central väntas Band 2 utöver pulsmätare och accelerometer för stegräknandet ha gps, mikrofon, ljussensor, Galvanic Skin Response-mätare (används bland annat för att mäta svett och eventuellt stressnivå) och UV-sensor. Inte din vanliga stegräknare, alltså. Enligt Mirosoft Insider ska bandet även kunna mäta hur högt du lyfter tyngder vid ett gympass.

Vi ser fram emot att få veta mer om Microsoft Band 2 vid lansering den 6 oktober.

Källa