Hoppsan

Microsoft bekräftar Surface Mini av misstag

En mindre version av Microsoft Surface dyker upp i en manual från Microsoft.

Publicerad Uppdaterad

Det lutade åt att en Microsoft Surface med en skärmstorlek på någonstans mellan sju och åtta tum skulle presenteras i maj. Någon sådan dök aldrig upp, utan istället passade Microsoft på att dra upp storleken på Surface Pro istället, från tio till tolv tum. I och med det antog många att Miniversionen skrotats strax innan lansering, men nu har den dykt upp igen.

I manualen för Surface Pro 3 finns ett avsnitt som tar upp ritpennan Surface pen. Bland genomgången av funktioner refereras det till både Surface Pro 3 och Surface Mini som uppges kompatibla med enheten. Sedan manualen upptäcktes av bloggaren Paul Thurrott har Microsoft tagit bort den från nedladdningssidan. 

Det kan mycket väl vara så att det rör sig om en gammal version av manualen som helt enkelt skrevs medan Surface Mini fortfarande fanns med på schemat så att säga. Samtidigt kan det även handla om en kommande enhet som Microsoft valt att vänta med för att ge lite extra glans åt Surface Pro 3 under dess lansering. Vad tror ni? Får vi se en mini-Surface från Microsoft inom kort?