https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-bjuder-in-till-surface-event-den-2-oktober
567459
Nyheter
Kanske får vi se en Surface-enhet med dubbla skärmar

Microsoft bjuder in till Surface-event den 2 oktober

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2019-08-28_kl._09.11.14.png?itok=7HkDH1oY', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2019-08-28_kl._09.11.14.png?itok=hB6FIBcU', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2019-08-28_kl._09.11.14.png', w: 1585, h: 936, title: ' ' },]
Microsoft kommer att presentera ny hårdvara vid ett event i New York den 2 oktober. Och förhoppningsvis får vi se lite mer av ”Centaurus”.

Microsoft brukar köra sina Surface-evenemang framåt oktober, och samma sak gäller uppenbarligen i år. För nu har den amerikanska it-jätten aviserat att man kommer att genomföra ett Surface-event i New York den 2 oktober. Vi förväntar oss att få se uppgraderade versioner av företagets befintliga Surface-utbud, det vill säga bland annat Surface Book, Surface Pro och Surface Laptop. Även surfplattan Surface Go skulle behöva en uppfräschning.

Men med lite tur kanske vi även får stifta närmare bekantskap med den enhet man haft under utveckling i ett par år under kodnamnet ”Centaurus”. Det ska handla om en hybrid av surfplatta och bärbar dator som är rustad med två skärmar. Microsoft har redan visat upp en prototyp vid interna möten, men enligt uppgifter från källor till sajten The Verge så ska enheten nu vara så pass färdig att den kan bli aktuell för lansering inom överskådlig framtid. Den kommer dock sannolikt inte att börja säljas förrän någon gång under nästa år, hävdar källorna.