https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-chefen-inget-fokus-p-mobil-h-rdvara
564116
Joe Belfiores tweet säger allt

Microsoft-chefen: Inget fokus på mobil hårdvara

Den som väntar på en ny Windows 10 Mobile-smartphone från Microsoft väntar sannolikt förgäves. Om det fanns några som helst tvivel kring att Microsoft lagt sina mobila hårdvaruplaner på hyllan, så har nu Microsoft-chefen Joe Belfiore nu skingrat dem.

Windows-chefen Joe Belfiore har i en serie tweets nu mer eller mindre bekräftat att vi knappast lär få se någon ny Surface-telefon. Det var som svar på en direkt fråga om den framtida supporten för Windows 10 Mobile, som Belfiore konstaterade att man förvisso kommer att stödja plattformen, men att någon ny hårdvara inte är aktuell. I stället satsar Microsoft framledes på att finnas med sina produkter på Android och IOS. 

Dags att släppa plattformen

Joe Belfiore medger att han själv bytt plattform som privatperson, något som han menar handlar om utbudet av både appar och att det finns fler valmöjligheter på hårdvarusidan. Således får man anta att Belfiore har en Android-enhet. Just bristen på appar har varit en av de största svagheterna med Microsofts plattform. Den som envist håller fast vid Windows 10 Mobile bör alltså sannolikt titta på andra plattformar inom kort, om man vill kunna hålla sig uppdaterad på hårdvarusidan. 

Överger inte användarna

Microsoft kommer inte att överge de befintliga Windows 10 Mobile-användarna, utan kommer även fortsättningsvis att släppa buggfixar och säkerhetsuppdateringar. Men några planer på ny funktionalitet finns inte i dagsläget. Belfiore nämner i en av sina tweets bristen på appar som en av anledningarna till att man valt att inte satsa vidare på plattformen. Han skriver att man gjort stora ansträngningar för att ge utvecklarna incitament att skapa appar för Windows. Bland annat ska man enligt Belfiore ha erbjudit både pengar och att utveckla apparna åt företag, men den förhållandevis lilla användarbasen ska ha gjort plattformen ointressant.