https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-f-rsvarar-windows-rt
520976
Nyheter
Efter kritiken

Microsoft försvarar Windows RT

Nu går Microsoft ut och försvarar Windows RT efter massiv kritik från bland annat Nvidias grundare.

Det var under inledningstalet för året GPU Technology Conference i San Francisco som Nvidias vd och grundare Jen-Hsun Huang plötsligt passade på att dela ut en rejäl känga till Windows RT, Microsofts ARM-baserade operativsystem som vi bland annat hittar i surfplattan Surface RT.

Orsaken till Huangs utspel är framför allt bristande försäljning av den Tegra 3-baserade Surface RT-plattan, rapporterade The Verge.

– Windows RT är en besvikelse för oss eftersom vi förväntade oss att den skulle sälja mer av vad vi har gjort, sade Huang.

Förutom svikande försäljningssiffror Windows RT har också fått stark kritik för bristande prestanda, och Microsoft har rullat ut flera mjukvaru-uppdateringar för att komma till rätta med problemen.

Nu går Micheal Angiulo, chef för bland annat Microsofts ekosystem, ut till försvar för RT-versionen av Windows. I en intervju med sajten Cnet säger Angiulo bland annat Microsoft har lagt ner mycket arbete på Windows RT, och att det finns starka skäl för mjukvaru-jätten att fortsätta satsa på plattformen. 

Han sade också att ARM hjälpte Microsoft att kunna lansera Windows 8-surfplattor som var "stod sig bra i jämförelse med en fullstor Ipad"

Angiulo kommenterade även framtiden för ARM, och då i ljuset av konkurrensen från Inte.

– Om man ser till prestandatester så kommer ARM kunna presentera ett par riktigt kraftfulla processorer inom ett år eller flera. Jag tror att det (ARM) har en mycket ljus framtid, säger Micheal Angiulo.

Källa