1
1
https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-gor-den-egna-android-utvecklingen-intern-koper-bolag
568879
Nyheter
falskt
Själv är bäste dräng

Microsoft gör den egna Android-utvecklingen intern – köper bolag

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/surface-duo-phone.jpg?itok=Del32HBt', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/surface-duo-phone.jpg?itok=Jh9HWa9a', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/surface-duo-phone.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Företaget har köpt tidigare samarbetspartner.

Microsoft arbetar som bäst med sin kommande vikbara androidtelefon Surface Duo, och man har tidigare samarbetat med det externa företaget Movial under utvecklingen. Nu tar Microsoft satsningen på "Surface Duo-android" ett steg längre genom att de nu har köpt Movials kontor i USA, Taiwan och Rumänien, och kontorens 60 anställda har blivit Microsoft-anställda som ska arbeta heltid med utvecklingen av operativsystemet. Den enda delen av Movial som fortfarande kommer att vara fristående är deras huvudkontor i Finland.

Gruppen som arbetar under avdelningen Microsoft Devices kommer att fortsätta att släppa uppdateringar med nya funktioner och verktyg även efter att telefonen har lanserats, och rykten gör gällande att man redan är inne i en väldigt tidig fas av utvecklingsarbetet med Surface Duo V2.