Surface mobiler?

Microsoft gör den ”mest ultimata mobilenheten”

Microsofts vd Satya Nadella.

Microsofts vd Satya Nadella säger att företaget kommer att vara kvar i mobiltelefonbranschen och skapa den ultimata mobilen på egna villkor.

Publicerad Uppdaterad

”Vi vill inte drivas av enbart avundsjuka gentemot vad de andra har, frågan är, vad kan vi komma med? Det är så jag ser på alla enheter eller teknologier, till och med artificiell intelligens. Vi kommer att fortsätta finnas på mobilmarknaden, men inte vara definierade av dagens marknadsledare, utan av vad det är som vi kan göra unikt i vad som är den mest ultima mobila enheten”, säger Microsofts vd Satya Nadella till Financial Review.

Uttalandet är vågat, och kan även ses som aningen kontroversiellt. Det är svårt att förneka att Microsoft även i dåtiden har försökt att göra mobiler som i mjukvaran skiljer sig avsevärt från konkurrenterna, men det har inte direkt visat sig vara en framgångssaga. Å andra sidan har företaget Surface-datorer varit lyckosamma. Om Microsoft kan föra över den framgången till en ny mobiltelefon så kan det visa sig vara ett vinnande koncept.

Källa