Sekreterarslakt

Microsoft hånar Siri

Bild: Brian/Flickr

I Microsofts nya reklamfilm får Apples röstassistent erkänna sig besegrad.

Publicerad Uppdaterad

Cortana, Microsofts svar på Apples röstsekreterare Siri, är en av de stora nyhetera i Windows Phone 8.1. Microsoft började nyligen rulla ut uppdateringen till Nokias Lumia-telefoner och i söndags la företaget upp en reklamfilm för Cortana på sin Youtube-kanal. I den får Siri bekänna färg, 

Ställd inför uppgifter som att påminna om något när en viss person ringer eller när användaren befinner sig vid en viss plats – vilka Cortana klarar galant – kan Siri bara utbrista “Oh no, I cannot do that”. Till slut varnar Cortana oombedd för ovanligt mycket trafik. Det vill säga hon kombinerar personlig information från exempelvis kalender eller kontaktlistor med utomstående information om exempelvis trafik eller väder, och tipsar om oförutsedda händelser. Siri erkänner sig besegrad.

I Mobils test av Windows Phone 8.1 skrev vi: “Det är också imponerande vad man kan göra med Cortana. [---] För att vara en funktion som fortfarande är märkt beta är Cortana fantastiskt väl fungerande. Sedan är frågan när och om funktionen kommer på svenska. På Apples röstassistent Siri har vi väntat förgäves i två och ett halvt år nu.” 

Nu gundar sig ju sällan val av telefon och operativsystem på endast en röstassistent. Dock är det inte första gången Microsoft gör narr av Apple med hjälp av Siri. I maj förra året fick hon i en reklamfilm för en Windows 8-surfplatta erkänna alla iPads tillkortakommanden. 

Källa