Den enda appen du behöver

Microsoft kan komma att bygga en superapp

Microsoft uppges vilja ta upp kampen med Apple och Google genom att skapa den optimala appen.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft överväger att skapa vad man kallar för en superapp för att försöka tackla Apples och Googles dominans över när det gäller mobilsökningar, rapporterar publikationen The Information. Appen är tänkt att kombinera allt från shopping, meddelanden, webbsökning, nyhetsflöden samt andra tjänster i en enda mobilapp. Avsikten är att erbjuda så mycket i en och samma app att en användare näst intill aldrig ska behöva lämna den för att kunna använda mobilen för sina vardagsgöranden.

Enligt The Information kommer idén till en sådan lösning direkt från Microsofts högsta chef Satya Nadella, och även andra höga chefer sägs dela uppfattningen att en sådan superapp skulle kunna öka företagets reklamverksamhet med flera miljarder dollar och användandet av sökmotorn Bing, samt locka fler användare till Teams-meddelanden och andra mobiltjänster.

Det finns ännu inte någon konkret information om Microsoft kommer att ge sig i kast med att skapa en superapp, och om det i så skulle ha något att göra med att Microsoft även sägs överväga att skapa en egen appbutik.

Källa