.Net

Microsoft och Samsung samarbetar – med Tizen

Samsungs operativsystem Tizen ska få draghjälp av Microsoft.

Publicerad Uppdaterad

Visst låter det spännande? Microsoft kör satsningen på Windows Phone med sparlåga och nu samarbetar det med Samsung och operativsystemet Tizen. Innan någon får en hjärtattack och börjar gasta om någon slags Windowstelefoner med Tizen tar vi och lugnar oss ett par pinnhål. För det är inget sådant som samarbetet mellan de två jättarna ska leda till i dagsläget.

Samsung erkänner själva att stödet när det kommer till appar för deras Tizen-drivna enheter, vilket på våra breddgrader i stort sett utmärker sig i klockor och TV-apparater, kunde vara bättre. Samarbetet handlar om att göra det enklare att utveckla och porta befintliga appar till Tizen, i det här fallet genom nytt stöd för olika .Net-projekt. Med start idag kommer Samsung att släppa en förhandsversion av Tizen-verktyg för Visual Studio inom just det området.

Så även om det inte handlar om enheter i sig är det ett drag som kan göra appfloran till alla typer av Tizen-enheter rikare och det i sin tur kan hjälpa på spridningen av såväl telefoner som, klockor, kylskåp och luftkonditioneringar (de två sistnämnda kör lightvarianten Tizen RT).