Office 365

Microsoft Office släppt till Iphone

Nu finns Office till Iphone...om än bara i amerikanska App Store
Excel- och Worddokument går att läsa, skapa och redigera i appen.
Eftersom det är Microsoft finns tyvärr bara deras egen molnlagringstjänst Skydrive bland lagringsvalen (plus deras egen Sharepoint då). Alternativ för Dropbox hade varit trevligt.

Microsofts internetbaserade variant av Office, Office 365, har nu släppts som app till Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Turerna kring när och om Microsoft tänker släppa sitt Microsoft Office till andra plattformar än Windows Phone har varit många och långa och om vi skulle börja fundera bakåt så har det väl ryktats om en version för Ios sedan App Store slog upp portarna 2008 ungefär.

Idag har det hastigt och plötsligt blivit verklighet, då prenumeranter av Microsofts molntjänst Office 365 kan ladda ner en app för att redigera Officedokument på sina Iphones.

Än så länge finns appen bara tillgänglig på den amerikanska versionen av App Store, men har du ett amerikanskt konto är det inga problem att ladda ner och använda appen och den blir bekvämt nog även på svenska när vi testar. Du kan redigera Word- och Excelfiler samt givetvis även skapa nya direkt i appen och sedan spara dem mot Microsofts molntjänst Skydrive eller Sharepoint. Just Word-appen är väldigt insnöad på att den ska användas för att kommentera redan skrivna texter, men med lite pill går det även bra att skriva och redigera text.

Office 365 är i sin tur prenumerationsmodellen av Microsoft Office, som lanserades brett i höstas.  För 89 kronor per månad prenumererar du på Office och kan ladda ner och installera programsviten till fem olika datorer. Med en app till Iphone kan du alltså numera logga in där (appen är gratis) och jobba med dina dokument mobilt i ”riktiga Office”, något som tidigare varit exklusivt för Windows Phone.

När appen kan tänkas dyka upp i Svenska App Store är oklart i dagsläget och om det även är en Androidversion eller Ipadversion i antågande återstår att se.