https://www.mobil.se/nyheter/microsofts-nya-app-your-phone-gor-telefoninnehallet-tillgangligt-pa-datorn
565267
Nyheter
Android-notifieringar och meddelanden i Windows 10

Microsofts nya app Your Phone gör telefoninnehållet tillgängligt på datorn

Microsoft har i samband med sin utvecklarkonferens Build 2018 presenterat en mycket intressant ny app kallad Your Phone, som ger tillgång till mängder av innehåll från Android-telefoner direkt på datorer som kör Windows 10.

Tänk om du inte behövde plocka upp din telefon varje gång ett meddelande eller en notifiering kom, utan i stället kunde se innehållet direkt på din datorskärm? Just den saken blir nu möjlig om man har en Android-telefon och kör Windows 10. Detta då Microsoft nu lanserat en app för ändamålet kallad Your Phone. Offentliggörandet av appen kom i samband med utvecklarkonferensen Build 2018. Utöver att man både kan läsa och svara på SMS och se notifieringar så får man även tillgång till de foton man har på sin mobila enhet. Faktum är att man kan dra och släppa bilder från sin telefon direkt i dokument på datorn, förutsatt att Your Phone-appen är aktiverad. 

Något begränsad

Det är självfallet en mycket trevlig app, även om den också har sina tillkortakommanden. Vad gäller meddelandebiten till exempel, så hade det utöver SMS-stödet förstås varit trevligt med stöd även för tredjepartstjänster som exempelvis Whatsapp. Men vem vet? Möjligen kan det bli aktuellt i en kommande version av appen? Det bör även poängteras att det redan i dag finns andra appar som erbjuder liknande funktionalitet som Your Phone, men då Microsoft ligger bakom appen så lär integrationen med Windows ligga på en något djupare nivå. Den som är med i Windows Insider-program har redan fått möjligheten att testa appen, som sannolikt lär lanseras i en skarp version tillsammans med nästa Windows 10-uppdatering.