Portabelt

Microsofts nya satsning - portabla batterier

Tillbehör är ofta en lukrativ bransch, men vi förutsåg inte att Microsoft skulle börja sälja portabla batterier för att ladda telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Batteripack av alla de slag är numera ett av de allra vanligaste tillbehören till en mobil, eftersom de sällan orkar med en hel dags hårt användande. Av den anledningen är det inte svårt att förstå att marknaden och antalet tillverkare av dessa fullkomligt exploderat, men det är ganska sällan de riktigt stora drakarna ger sig in i det hela.

Det hindrar däremot inte Microsoft, som nu utannonserat tre batterier för portabel laddning. De ligger på 5 200, 9 000 och 12 000 milliamperetimmar vardera och mäter 100 gånger 25 millimeter i bredd och djup samt 50, 68,5 och 87 millimeter respektive i höjd. Vikten för de tre ligger på 141, 215 respektive 275 gram styck.

Alla laddarna har dubbla USB-portar och de tre modellerna går under namnen DC-32, DC-33 och DC-34. Hur det ser ut med svensk lansering vet vi inte i dagsläget, men i USA landar de på 35, 45 och 55 dollar styck.

Köper du hellre ett batteripack från exempelvis Microsoft eller någon annan stor och känd spelare än någon lite mer okänd, men billigare tillverkare?