1
1
https://www.mobil.se/nyheter/minecraft-earth-laggs-ner
569752
Nyheter
falskt
Pandemi och bristande intresse orsakerna

Minecraft Earth läggs ner – så påverkas användare

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/minecraftearth.jpg?itok=g-E-geqw', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/minecraftearth.jpg?itok=MOlTe_bo', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/minecraftearth.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Olycklig tajming och bristande intresse ligger bakom beslutet.

Svenska utvecklaren Mojangs spel Minecraft är ett av tidernas mest sålda spel med fler än 200 miljoner sålda exemplar. Deras försök med Minecraft Earth, en fristående variant av spelet där man spelar Minecraft i den verkliga världen via förstärkt verklighet, har dock blivit ett misslyckande. Därför bekräftar nu Mojang och Microsoft att spelet kommer att läggas ner.

Spelet kom för lite över ett år sedan men lyckades aldrig få tillräckligt med luft under vingarna, sedan kom pandemin som verkligen förstörde förutsättningarna att spela tillsammans med andra ute i verkliga världen.

Omöjligt just nu

I ett pressmeddelande säger man att " Minecraft Earth utformades runt fri rörlighet och samarbetsspel – två saker som är så gott som omöjliga så som läget är i världen just nu. Vi har därför tagit det svåra beslutet att flytta våra resurser till andra områden som ger värde till Minecraft-gemenskapen och att upphöra med stödet för Minecraft Earth i juni 2021."

En sista uppdatering har släppts till spelet som bland annat plockar bort möjligheten att handla för verkliga pengar i spelet och bland annat förenklar förutsättningarna för att tillverka saker i spelet, samtidigt som man släpper allt material som var under utveckling oavsett om det är färdigt eller ej.

Spelet kommer att stängas av den 30 juni i år och allt spelarrelaterat material kommer att raderas den 1 juli. Mojang säger också att alla spelare som har betalda rubiner på sitt konto får Minecoins i stället samt att "Om du aldrig har köpt något i Minecraft Earth får du dessutom en kostnadsfri kopia av Minecraft (Bedrock-versionen)".

Källa

Ämnen