Nya Apple Watch påstås gå desto bättre

Ming-Chi Kuo: Svagt intresse för nya Iphone XS

Den ofta korrekt informerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo skriver i en färsk rapport att förhandsbeställningarna på Apples nya Iphone XS inte motsvarat förväntningarna. Men samtidigt ska Apple Watch Series 4 ha intresserat konsumenterna i långt högre utsträckning än man först trott.

Publicerad Uppdaterad

Exakt vilka källor Apple-analytikern Ming-Chi Kuo har och hur tillförlitliga de faktiskt är vågar vi inte säga någonting om. Vi kan bara peka på Kuos tidigare mycket träffsäkra analyser och prognoser. Apple har som vanligt inte gått ut med några siffror själva heller, och därmed är det förstås bäst att ta uppgifterna med en nypa salt. Men om man får tro Kuo så har efterfrågan på Iphone XS varit svag under den första helgen som telefonen gått att beställa. Iphone XS Max har däremot sålt som förväntat, hävdar Kuo. Den större telefonen har framför allt skördat framgångar i Kina, där varianten i guldfinish ska ha varit speciellt populär. 

Väntar in XR

De som inte slagit till på en XS Max ska enligt Kuo vänta in den lite enklare XR-modellen, som släpps först i oktober, och den ordinarie XS-telefonen ser enligt honom ut att vara förloraren i gänget, åtminstone så här långt. Kuo sänker därför förväntningarna på antalet levererade XS-enheter med mellan 10 och 15 procent. Samtidigt höjer han progonosen för Iphone XR med fem procentenheter. När det gäller den nya versionen av Apple Watch så ska förhandsbokningarna ha slagit förväntningarna, något som enligt Kuo beror på att den nya versionen av klockan innehåller en rad spännande nya innovationer, inte minst en EKG-sensor. Det bör påpekas att man inte bör dra alltför stora växlar på inofficiella uppgifter rörande den första helgens förbokningar. Och officiella siffror från Apple lär vi få vänta länge på. 

Källa