Annons

Smart högtalare och nästa chipp för flaggskeppsmobilerna

Mobil på plats på IFA – Huaweis kommande lanseringar visas upp

Mobil är på plats på mässområdet inför IFA-mässan i Berlin och eftersom företagen som ställer ut bygger montrar för fullt så finns det möjlighet att göra avslöjanden.

Publicerad Uppdaterad

IFA-mässan öppnar officiellt den 31 augusti, men innan dess har flera företag presskonferenser för att visa sina nyheter. Samsung och Sony presenterar till exempel nyheter torsdagen den 30 augusti. 

Mässområdet är idag en byggarbetsplats, och eftersom press har tillgång till mässområdet även under uppbyggnadsskedet kan man se en del av vad företagen kommer att presentera. 

Nästa systemchipp och smart högtalare från Huawei

I Huaweis monter som är under uppbyggnad ser vi till exempel reklam för det kommande systemchippet Kirin 980 som ska lanseras under mässan och budskapet bekräftar det vi tidigare hört som rykten. ”Världens första AI-chipset tillverkat med 7-nanometersteknik”, lovar Huawei. För ett år sedan lanserade ju Huawei Kirin 970, sitt AI-systemchipp som sedan satt ibland annat Mate 10 och i Huawei P20 Pro.

I Huaweis monter hittar vi ännu inga fysiska produkter, men tomma hyllor och skyltar. En sådan skylt berättar om Huawei AI Cube som enligt informationen är en kombinerad 4G-router, smart högtalare med koppling till Amazon Alexa och samtidigt en samlande hub för det smarta hemmet. Särskilt mycket mer information än så får vi inte i dagsläget, men mer lär vi veta om några dagar. Huawei presenterar sina nyheter på fredag den 31 augusti.