https://www.mobil.se/nyheter/mobila-julklappar-b-sta-skyddet-f-r-din-mobil
557932
Nyheter
Julklappstips från Mobil

Mobila julklappar: Bästa skyddet för din mobil

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Idag tittar vi närmare på hur du skyddar din mobil.

Sida 1

Det kan kanske kännas tråkigt att dölja din fina telefon i ett skal. Men om du ändå har lagt ut flera tusen på en telefon (och inte vill lägga ut extra tusenlappar på att laga spruckna skärmglas och liknande) är ett mobilskal en billig investering för att undvika tråkigheter. Samtidigt kan du, som du säkert redan märkt ute i butikerna, använda skalen för att göra mobilen lite mer personlig än vad den är från början.

Lifeproof Fre

Om din telefon inte är vattentät från start är det här utan tvekan det smidigaste skalet som ger dig en vattentålig mobil. Två meters vattendjup ska den klara av, samtidigt som du får såväl en skyddande film över skärmen som lite förbättrad stöttålighet i allmänhet.

Pris: ca 800 kr
Finns till: Samsung Galaxy S5, Iphone 5/5s/5c, Iphone 4/4s, Iphone 6/6 Plus, Samsung Galaxy S4
Mer info: www.lifeproof.com

Otterbox Symmetry

Otterbox är kanske mest kända för extremt klumpiga skal som tål väldigt mycket stryk. Symmetry är deras absolut smidigaste skal som är ett långt steg från de vanliga kolosserna de brukar vara kända för. Skalet är gjort i två olika material för att både ge bra greppkänsla och ge maximalt skydd mot stötar.

Pris: ca 400 kr
Finns till: Iphone6/6 Plus, Iphone 5/5s/5c, Iphone 4/4s, Samsung Galaxy S4/S5
Mer info: www.otterbox.com

Sida 2

Tech21

Det är materialet i Tech 21:s skal som är intressant. Impactology kallar det materialet och det ger bra stöttålighet genom att helt enkelt dra ihop sig och bli lite hårdare när det får en smäll. På så sätt ska skalet ta upp och fördela smällar bättre än andra. Finns även i ännu tåligare varianter och med en lucka för skärmen om så skulle önskas.

Pris: ca 350 kr
Mer info: www.tech21.com
Passar till: Iphone 4/4s/5/5s/5c/6/6 Plus, Samsung Galaxy S3/S4/S5/S4 Mini/S5 Mini/Note 4, HTC One M8, LG G3/G Flex, Sony Xperia Z/Z2/Z3, Google Nexus 5, Nokia Lumia 630/635, Blackberry Z10

Otterbox Defender

Kännetecknet för Otterbox är Defender. Ett skal i två lager, ett mjukare längst in mot telefonen och ett hårdare utanpå som står emot stötar av det hårdare slaget. Skalen innehåller även luckor för hörlurspluggar och liknande för att undvika att smuts kommer in. Enda som saknas är egentligen skydd mot vatten, men annars står skalen emot det mesta.

Pris: ca 600 kr
Finns till: Iphone 4/4s/5/5s/5c/6/6 Plus, Samsung Galaxy S5/Note 4/S5 Mini/Alpha/S5 Active/S4/S3/Note 3/S4 Mini/S4 Active/Mega, Motorola Moto G/G2/X/X2/Razr/Razr Maxx, HTC One M8/Desire Eye, Blackberry Z10/Q10, LG G3/G Flex/G2/Optimus G, Nokia Lumia 1020/920/820/520 
Mer info: www.otterbox.com

HTC One M8 Dot View Case

Okej, utöver att skydda skärmen från lite stötar och repor är det här knappast ett stöttåligt skal i den meningen, men det är riktigt snyggt och fiffigt. Det finns till HTC One M8 och består helt enkelt av en lucka för skärmen som är täckt med små hål. Telefonen känner av att skalet ligger för skärmen och visar då upp ett specialtema genom de små hålen. Utan att öppna telefonen kan du då kolla klockan, se om du fått några notiser och kolla vädret. Med större delen av skärmen släckt utöver där de små prickarna visas upp sparar det även ström jämför med att tända hela skärmen. Riktigt smart och snyggt.

Pris: ca 300 kr
Mer info: www.htc.com

Mobil Julklappstips

Relaterade artiklar