Mobile World Congress 2019

Mobilen som även är en powerbank med 18 000 mAh

Vi har tittat närmare på telefonen som är både massiv powerbank och mobil i ett.

Publicerad Uppdaterad

Med ett batteri på 18 000 mAh, mer än fyra gånger så mycket som i en vanlig mobil, är Energizer Power Max P18K Pop en helt unik mobiltelefon. Den är en av ett stort antal telefoner som Energizer visar upp på mässan, men en självklar medelpunkt. I mängden av enklare modeller samt smartphones i mellanklass som också finns i Energizers sortiment sticker den onekligen ut.

Tjockleken är ungefär två centimeter och när jag går in i instaällningsmenyn får jag där se att systemet räknar med att telefonen har batterikapacitet för "Mer än 2 dagar" vilket man troligen får se som något av en underdrift. Telefonen är något av en korsning mellan en mobiltelefon och en massiv powerbank, för utöver att leverera ström till teleofnen kan den även fungera som en powerbank och ladda en annan telefon.

För selfies har jättemobilen, som är allt annat än bekväm och praktisk att hålla i, dubbla selfiekameror som kommer fram ur telefonens ovansida när selfiekameran aktiveras. Energizer själva är hemlighetsfulla om exakt mått och vikt men telefonen kör i alla fall senaste versionen av Android 9.0 Pie och på baksidan hittar vi tre kameror. Den produktionformation som finns i ansdlutning till telefonen i montern avslöjar även att vi får 128 GB lagring samt 6 GB arbetsminne och att telefonen drivs av ett Mediatek Helio P70-chipp. Skärmen på på 6,2 tum men vi har inga detaljer om prislapp.

För de mer måttliga visar Energizer en lång rad andra telefoner på mässan och bland dem finns telefoner med Android, det eklare Kai OS och flera av dessa telefoner har även de powerbank-funktion så att de kan användas för att ladda en annan telefon. Då handlar det dock om mer normala batterier med kapacitet kring 4000 mAh.