Tävla i kön till Helix

Mobilspel låter dig gå före i kön på Liseberg

Nu lanserar Liseberg ett mobilspel för att fördriva tiden i kön till nya monsterattraktionen Helix.

Publicerad Uppdaterad

Den som besöker Liseberg kan nu både fördriva tiden i kön och få gå före i densamma till den nya bergochdalbanan Helix genom ett nytt mobilspel. Mobilspelet har precis lanserats för Iphone och Android och heter Helix Game. Bakom utvecklingen av spelet står Sticky Beat, som byggt spelet på uppdrag av reklambyrån Shout och Liseberg.

– Shout kom till oss och hade en idé om att man vill göra en app för Helix, som är Lisebergs största satsning någonsin och har kostat en kvarts miljard kronor att bygga. Man insåg att ett problem skulle bli köerna till den här attrakationen och uppdraget var helt enkelt att bygga nånting som ska vara kul att göra medan man köar, säger Henric Byström på Sticky Beat.

Spelet består av flera mindre småspel som slumpas fram under användandets gång. Den som placerar sig högst upp i poängligan har varje kvart möjlighet att vinna en Express-biljett som ger företräde i kön. För att förvissa sig om att användarna kan spela spelet över nätet så finns det gratis wifi-uppkoppling tillgänglig vid köområdet vid Helix. Spelet går att använda var som helst och alltså inte bara på Liseberg, men det är bara i köområdet som det går att tävla om Express-biljetter. För att kunna tävla måste nämligen en kod skrivas in i spelet. De aktuella koderna visas på skärmar i köområdet. Själva spelen i Helix Games bygger på olika element som är relaterade till själva Helix-attraktionen.

– Vi kände inte för att göra något 3D-spel eller någon avancerad bergochdalbanegrej eller så. När man står i kön så vill man snabbt kunna gå in i spelen och snabbt kunna komma ut, för rätt som det är så är det ändå dags att åka. Samtidigt så ville vi att det ska vara nånting som man kan tävla mot varandra i, att det ska vara engagerande och kul att titta på även för den som inte spelar.

Appen lanserades igår och när Mobil når Henric Byström via telefon på onsdagmorgonen befinner han sig på cyklande fot och har ännu inte hunnit få någon statistik över hur många som laddat hem appen eller hur många som spelat den. Men kommentarerna från användare har varit överväldigande positiva, berättar han.

– Hittills har responsen varit väldigt positiv, det vi har kunnat läsa på olika håll och kanter.

Är det någon Windows Phone-variant av Helix Game på gång?

– Liseberg har sagt att det här är ett test från deras sida för att se om det hela går hem. Skulle det visa sig att många gillar och spelar spelet och att den här säsongen blir bra, så att det här är något att satsa vidare på, så är det inte uteslutet att man till kommande säsonger kollar över det. Men det kommer inte bli den här säsongen, säger Henric Byström.

Källa