Först med ny Snapdragon

Mobvoi presenterar Ticwatch Pro 5

För en tid sedan bekräftade Mobvoi syn nya smartklocka Ticwatch Pro 5, nu har den dessutom presenterats på riktigt.

Publicerad Uppdaterad

För lite över en vecka sedan bekräftade Mobvoi sin nya smartklocka, men utan att ge den någon speciell information eller berätta om några specifikationer. Nu har man dock ändrat på det och visar upp sin nya flaggskeppsklocka på riktigt.

En av de stora nyheterna är att det, enligt Mobvoi, är den första smartklockan som använder Qualcomms nya Snapdragon W5+ Gen 1 som är framtagen för smartklockor. Eftersom processorn baserar sig på 4nm-teknik är den mer energisnål än de flesta tidigare systemkretsar för smartklockor, och tillsammans med ett batteri på 628 mAh uppger Mobvoi att en laddning ska räcka upp till 80 timmar vid normal användning.

Den 1,43 tum stora amoled-skärmen har en upplösning på 466x466 pixlar med 326ppi och använder skyddsglas från Corning. Skärmen är alltid aktiv, men man ser till att hålla nere strömförbrukningen genom att använda ett strömsnålt sekundärt skärmlager som man kallar ”ultra low power display”.

Utöver den nya Snapdragon-processorn erbjuder TicWatch 5 Pro 2 gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagring, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 2.4GHz och NFC. För positionering används GPS, Galileo, GLONASS, Beidou och QZSS. Klockan innehåller även sensorer som accelerometer, gyro, barometer, kompass, höjdmätare, pulsmätare, syremättnadsmätare samt vad man kallar en hudtemperaturssensor.

Klockan är vattentålig för 5 atmosfärer och uppfyller även standarden MIL-STD-810H för att tåla regn, sand, is, stötar och vibrationer. 

Priset på Mobvois hemsida ligger på 360 euro.

Källa