https://www.mobil.se/nyheter/mobvois-nya-smartwatch-ticwatch-c2-nu-offentliggjord
566096
Nyheter
Nu mer med Wear OS

Mobvois nya smartwatch Ticwatch C2 nu offentliggjord

Mobvoi leds sedan en tid tillbaka av ett gäng tidigare Google-anställda, och dagarna då varumärket körde ett proprietärt OS är svunna. Nu har man presenterat den Wear OS-baserade klockan Ticwatch C2.

Mobvoi hör hemma i Kina och är inte något varumärke som klingar särskilt bekant i de flesta svenskars öron. Men i flera delar av världen är produkterna tämligen populära, och även den nya klockan Ticwatch C2 släpps globalt. När märket lanserades på Kickstarter 2016 körde klockorna ett proprietärt operativsystem, något som inte längre är aktuellt. Google är nämligen nu en av ägarna, och följaktligen är det förstås Wear OS som nu gäller. 

Allt och lite till

Ticwatch C2 är en klocka som man absolut bör ta en närmare titt på, om man är sugen på en Wear OS-baserad enhet. Inte minst då den i princip inte saknar en enda finess. Enheten bjuder på en 1,3-tums AMOLED-skärm med upplösning på 360 x 360 pixlar, den har pulsmätare, GPS, stöd för NFC och är IP68-klassad. Tyvärr sitter den gamla Snapdragon Wear 2100-processorn under skalet, vilket innebär att batteritiden kunde vara bättre. Klockan är dock ganska aggressivt prissatt, med ett pris på motsvarande dygt 1900 kronor. 

Ämnen