”Sämsta uppdateringen någonsin”

Moderniseringen av Skype föll inte i god jord

Skype är nu mer tidsenligt, men också mindre populärt.

Microsoft aviserade i början av juni att man skulle rulla ut en rejäl uppdatering av Skype. Syftet var att göra appen mer tidsenlig, något som dock inte tycks ha fått den avsedda effekten.

Publicerad Uppdaterad

2017 tycks en kommunikations-app behöva en rad moderna attribut för att lyckas på bred front, och för de gamla varumärken som inte förnyat sig börjar det bli tufft i konkurrensen om användarna. Av den anledningen valde Microsoft tidigare i somras att försöka förnya sin forna gigant på kommunikationssidan, Skype. Bland annat designade man om användargränssnittet på ett fundamentalt plan, och dessutom tillförde man en rad nya funktioner, inte minst så kallade Highligts (en variant på Snapchats Stories). 

Användarna missnöjda

Men uppdateringen har blivit allt annat än hyllad. På forum och i kommentarsfält rasar nu Skype-användarna, och fäller omdömen i stil med ”Det blev bara sämre” eller ”Sämsta uppdateringen någonsin”. I Apples App Store har Skypes rankning sjunkit som en sten och är nu nere på 1,5 i användarbetyg. I Googles Playbutik ger de flesta appen en eller två stjärnor i betyg efter uppdateringen. Det handlar dock inte uteslutande dåliga recensioner, även om de är i solklar majoritet. Det finns även användare som tycker att den nya appen är toppen och är nöjda med alla förändringar. 

Källa