Med extralång skärm

Möjlig ny Compact från Sony skymtar hos myndighet

En andra olanserad Sonymobil har dykt upp i dokument från den amerikanska myndigheten FCC.

Publicerad Uppdaterad

Sony lanserade nyligen mobilerna Xperia XA2, XA2 Ultra och L2 på CES-mässan i Las Vegas, men man har fler modeller på gång och har kallat till en ny presskonferens den 26 februari på Mobile World-mässan i Barcelona. En av de kommande modellerna har nu dykt upp hos den amerikanska myndigheten FCC, som godkänner alla mobiltelefoner som ska säljas i USA.

Av dokumenten framgår inte mer än att telefonen har en skärm med diagonalmåttet 5 tum och yttermåtten 135 x 65 mm. De här måtten är intressanta, för det rör sig i så fall om en telefon som är lika smal på bredden som Xperia XZ1 Compact, men 6 mm högre. En vanlig femtumsskärm med storleksförhållandet 16:9 får inte plats på den ytan, så den logiska slutsatsen är att det rör sig om en Compactmodell med extralång skärm i 18:9-format. Det skulle också förklara varför telefonen behöver ett par extra millimeter på höjden men inte på bredden.

Förra veckan läckte en annan Sonytelefon ut från FCC, även denna med extralång skärm på 5,7 tum och utan vanligt hörlursjack. Det förefaller troligt att vi får se bägge telefonerna och kanske fler på Sonys lansering den 26 februari.

Källa