Budgetkungarna

Moto E4 och E4 Plus siktade

Motolurarna är kända för att ge mycket telefon till en billig penning, och nu ser de billigaste ut att snart komma i ny version.

Publicerad Uppdaterad

Det är Moto E4 och Moto E4 Plus som dykt upp hos den amerikanska kontrollmyndigheten FCC, vilket betyder att försäljning är nära förestående. Moto E är de billigaste telefonerna i Lenovos Moto-serie, vilket innebär en ren Androidversion (Android 7.0 Nougat anges för E4 och vi kan nog räkna med det i E4 Plus också), och skärm och prestanda som kanske inte är fantastiska, men över förväntan för prislappen.

Moto E4 uppges vara försedd med ett 2800 mAh-batteri och 16 GB lagringsminne. Enligt uppgift från en läcka ska den ha ett Mediatek-chipset i stället för Qualcomms Snapdragonchipset, vilket låter rimligt. Vi har ingen uppgift om storlek och upplösning på skärmen, men föregångaren E3 hade 5-tumsskärm med 1280 x 720 pixel, och det verkar troligt att vi får det även denna gång. Prislappen kan nog väntas ligga på drygt 1500 kronor.

Moto E4 Plus lär ha likartade egenskaper, men utmärker sig för extra stort batteri, hela 5000 mAh. Med tanke på att det ska användas till att driva en inte särskilt strömkrävande skärm och processor kan vi nog anta att Moto E4 Plus blir ett utmärkt val för den som vill ha en billigare mobil som bara går och går utan att behöva laddas på länge.

Bilden ovan föreställer föregångaren Moto E3.

Källa