Motorolas budgetframgång

Moto G en hit i Europa

Motorolas Moto G har gett företaget en rejäl skjuts på Europamarknaden.

Publicerad Uppdaterad

Motorolas kräftgång från att vara världens andra största mobiltillverkare började redan för sju år sedan och har bara periodvis bromsats sedan dess. Ett par år senare retirerade man från Europa och fokuserade på amerikanska marknaden, och alla försök hittills att återetablera sig i Europa har misslyckats. Tills nu.

Att Motorolas budgetlur Moto G ger väldigt mycket mobil för en billig prislapp har uppenbart inte gått konsumenterna förbi. Telefonen har blivit en storsäljare i många av de europeiska länder där den börjat säljas, och det syns nu på företagets marknadsandelar. I Storbritannien har Motorola det senaste kvartalet gått från en närmast obefintlig marknadsandel till 6 procent, enligt Kantar World Panel. Moto G har också hjälpt till att höja Anbdroids marknadsandel i de fem största europeiska länderna (Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien) till 69 procent.

Moto G har en 4,5-tumsskärm med 1280 x 720 pixels upplösning, fyrkärnig 1,2 GHz-processor, och en prislapp på så lite som 1600 kronor.

Källa