https://www.mobil.se/nyheter/moto-g8-power-lanserad-extra-stort-batteri
568237
Nyheter
Omfattande nyheter på kamerasidan

Moto G8 Power lanserad – extra stort batteri

● BILDSPEL
Ett batteri på 5000 mAh är huvudattraktionen när Motorola lanserar Moto G8 Power.

Motorola firar att man nu sålt 100 miljoner telefoner i Moto G-serien, vilket förstås är en prestation, men den underlättas av att det finns så många mobiler i serien. Moto G7 kom i fyra varianter och ett drygt halvår senare kom Moto G8 Plus. Den gången sade man att det var alla fyra varianter i en, men det var visst lite tidigt sagt.

Huvudattraktionen i Moto G8 Power är det 5000 mAh stora batteriet, lika stort som på föregångaren Moto G7, där vi bliv riktigt imponerade av en telefon med förmågan att bara gå och gå.

Riktigt lika bra batteritid kanske vi inte får med Moto G8 Power, för skärmen har blivit större, 6,4 tum närmare bestämt. Med ett Snapdragon 665-chipset är telefonen också snabbare men kanske något mer strömslukande. Telefonen har 4 GB arbetsminne och 64 GB lagring.

Nyheter på kamerasidan

De främsta nyheterna finns på kamerasidan, där telefonen bjuder på en huvudkamera på 16 megapixel, en vidvinkelkamera, en telefotokamera och en kamera för makrofotografering. En rejäl uppgradering jämfört med Moto G7:s ensamma 12-megapixelkamera.

Priset blir 2500 kronor när Moto G8 Power börjar säljas i Sverige den 5 mars. Det är samma pris som Moto G7 Power såldes för, och telefonen känns på det hela taget som en rejäl uppgradering jämfört med föregångaren. Hur den känns i praktiken får vi se när vi testat.