Grus i maskineriet

Moto X får Android 7.0 först i maj

Tror du att Moto-mobilernas nästan rena Androidversion gör det snabbare att uppdatera mobilerna tror du fel.

Publicerad Uppdaterad

Motorola är numera bara det förkortade varumärket Moto som i sin tur ägs av Lenovo, men man behåller arvet från tiden då man var en del av Google bland annat genom att ge Moto-mobilerna en Androidversion som är Googles egen rakt av, och till och med innehåller mindre bloatware än Googles Nexusmobiler. En poäng med detta är att det går snabbt att få ut nya systemuppdateringar till mobilerna. Eller?

På twitterkontot Moto Deutschland har en talesperson från Lenovo meddelat att Moto X-serien kommer att få Android 7 i maj. det är nio månader efter att systemversionen lanserades officiellt. Som jämförelse fick Moto X-serien Android 6.0 bara ett par veckor efter att den kommit till Googles Nexusmobiler.

Moto Z-serien har i många fall redan fått Android 7, men enligt Moto Deutschland blir även den, åtminstone i Tyskland, försenad till i mars. Det gäller såväl Moto Z som Moto Z Play.

Moto Deutschland anger ingen orsak till fördröjningen, men i den följande diskussionen bekräftar man även att det är Android 7.0 som gäller, inte 7.1.1. Lenovo är inte ensamma om att ha problem med uppdateringen, även HTC 10 och Sonys Z5-serie har försenats. Å andra sidan har andra mobiler uppdaterats utan problem, så det kan vara en slump och inte något problem med just den här Androidversionen.

Källa