https://www.mobil.se/nyheter/moto-x-force-i-extremt-falltest
560747
Nyheter
Upp som en sol…

Moto X Force i extremt falltest

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Moto%20X%20Force%202_0.jpg?itok=H4SlQ2At', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Moto%20X%20Force%202_0.jpg?itok=4tFDk1ph', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Moto%20X%20Force%202_0.jpg', w: 1200, h: 742, title: ' ' },]
Motorola hävdar att Moto X Force glas är mer eller mindre okrossbar. En teknikrecensent tog till nya höjder för att se om det verkligen stämmer.

Moto X Force lanserades i Indien igår. Marknadsföringen av telefonen har självklart fokuserat mycket på att mobilen är tålig. En indisk teknikrecensent bestämde sig för ett göra ett annorlunda falltest. Han flög upp mobilen till ungefär 1000 fot, cirka 300 meter, och lät den sedan falla till marken. Enligt testaren ska nedslagshastigheten ha varit någonstans mellan 280-360 kilometer i timmen och experimentet gjordes tre gånger med samma telefon. 

Som ni kan se i videon nedanför så klarade sig mobilen alldeles utmärkt. Fast det finns några saker man kan anmärka på om man nu ska vara petig. Mobilen landade på vad testaren på videons youtube-sida beskriver som ”hårt packad jord”, hade marken varit låt säga asfalt så är det inte lika säkert att mobilen hade klarat sig lika bra. Sen har vi ingen aning om något ”icke uppenbart” gick sönder inuti mobilen. Trots dessa invändningar så är det ganska imponerande att mobilen klarade sig så pass bra som den gjorde.

Relaterade artiklar