Modulära mobiler

MotoMod med trådlös laddning och IR-sändare

Moto Z-serien ser ut att få trådlös laddning med sin första tredjepartsmodul.

Publicerad Uppdaterad

Modulära mobiler är en lovande idé som fortfarande inte har bevisat sitt värde. LG:s G5 blev en flopp på grund av brister både i utförandet och i utbudet av moduler. Lenovos Moto Z känns mer lovande, dels för att man har en hel familj mobiler som stödjer modulerna, bland annat för att modulernas utförande med magnetlås mot baksidan känns bättre till att börja med. För att det verkligen ska slå igenom måste vi dock se moduler som verkligen tillför mervärde, och helst också tredjepartsutvecklare som tar konceptet vidare. För det ändamålet anordnade Lenovo tävlingen Transform the Smartphone Challenge, och nu ser vi första resultatet.

Modulen som lagts upp på Indiegogo (vilket är i enlighet med reglerna för tävlingen) ska tillföra trådlös laddning och en infrarörd sändare till mobilen, som då även ska kunna fungera som fjärrkontroll till hemelektronik. Dessutom ska den vara både snygg och tunn nog att kunna passera som ett skal. Prislappen på under 500 kronor är också tilltalande och modulen sägs vara klar i november.

Vad tror ni, är modulära mobiler en framtidsteknik, eller är det som att försöka hänga på prylar på en schweizisk armékniv? Välkomna att kommentera!

Källa