Lenovo-Chef:

Motorola 2016: Fingeravtrycksläsare och stora skärmar

En hög Lenovochef har avslöjat att alla företagets mobiler med Moto-märkning kommer att ha fingeravtrycksläsare och större skärm under 2016.

Publicerad:

12 jan 2016 - 11:39

Uppdaterad:

12 jan 2016 - 11:39

Det är Chen Xudong, Senior Vice President på Lenovo, som i en intervju med Tech Sina är ovanligt frispråkig kring vad som väntar i framtiden för Lenovos telefoner, inklusive de Moto-märkta lurar som säljs i Sverige. Specifikt nämner han att samtliga Moto-lurar under 2016 kommer att ha fingeravtrycksläsaare och en skärm på minst 5 tum.

För den som gillar lite mindre mobiler kan det komma som en besvikelse med de stora skärmarna, men knappast som en överraskning då Motorola länge dragit åt det hållet. Billigare telefoner med fingeravtrycksläsare är däremot en välkommen lösning för dem som vill se ett genomslag för fingeravtryck som betalningsmetod i butiker.

Enligt Chen Xudong ska också Lenovos och Motorolas mobila gränssnitt slås samman till ett nytt Androidgränssnitt som kommer att dyka upp först 2017. Det här lär knappast göra något Motorola-fan lycklig, då en del av populäriteten hos Moto-telefonerna är just att de inte har något pålagt eget gränssnitt. Lenovos Vibe-telefoner å andra sidan, gör rätt stora ingrepp på Googles standardsystem, genom att bland annat ta bort app-katalogen helt och köra enbart på startskärmar. Vad en korsning mellan dessa tillvägagångssätt är tänkt att bli kan vi inte föreställa oss.

.

.

 

.