Prissänkt 3000 kr

Motorola blåser liv i Razr med Android 10-uppdatering och nya funktioner

Den första vikbara Razr.

Med Android 10 försöker Motorola återuppliva sin vikbara Razr.

Publicerad Uppdaterad

Motorolas nya Razr med vikbar skärm har fått en minst sagt motig start. Den lanserades redan i november förra året men sedan dess har Samsung släppt sin Galaxy Z Flip med vassare specifikationer medan Motorola tampats med problem att få ut sin telefon. Om nu Razr redan vid lanseringen hade måttlig prestanda och specifikationer när det gäller till exempel kameran har nu tiden än mer sprungit ifrån telefonen.

Android 10 och säljstart

Nu meddelar Motorola att Razr som lanserades i höstas med Android 9 får den uppdatering till Android 10 som nog många förväntat sig. Den innebär att den lilla, yttre skärmen får fler funktioner. Direkt från den yttre skärmen kan man om man vill det svepa åt höger för att öppna kameran. Det förutsätter dock att telefonen är olåst. Du kan även svepa för att ringa någon av de kontakter du lagt in som favoriter. Det förutsätter sannolikt att du använder headset eller högtalartelefon. 

Notisfält på utsidan

I praktiken fungerar den yttre skärmen lite som notisfältet i en vanlig androidtelefon. Du kan till exempel svara på meddelanden i flera av de populära chattapparna från den yttre skärmen via funktionen som kallas Smart Reply och du kan styra musik och ha koll på navigeringen i Google Maps. Hur smidigt det är att skriva med tangentbord på den yttre lilla skärmen kan man dock fråga sig. Du ska dock även kunna välja bland färdiga standardsvar.

Uppdateringen till Razr började globalt att rullas ut igår, den 11 maj och nu börjar telefonen även dyka upp i svenska butiker. Priset är numera 15 000 kronor, sänkt från de 18 000 Motorola angav vid lanseringen. Det här gör att den lägger sig i pris strax under Samsungs vikbara Galaxy Z Flip.