Lockar med nyheter

Motorola har "spännande planer" för Europa

Motorolas omtalade nya smartphone Moto X kommer inte att lanseras i Europa i dagsläget. Men företaget har stora planer för Europa, avslöjar en talesperson hos mobiltillverkaren för Mobil.

Publicerad Uppdaterad

– Vi har inte några planer att lansera Moto X  i Europa inom en snar framtid, bekräftar Katie Dove som är talesperson för Motorola till Mobil.

Vi får regelbundet frågan av er läsare om Motorola någonsin kommer att lansera nya mobila enheter i Sverige. Idag avslöjar företaget för Mobil att Motorola har nya planer för Europa. Vad planerna innebär är dock företaget förteget om.

– Vi har spännande planer på lager avseende Europa, säger Katie Dove till Mobil.

Om Sverige ingår i de planerna får vi inte veta, men Motorola utlovar mer information innan året är slut.

Friktion mellan Motorola och Google

Det är logiskt att anta att samarbetet mellan Motorola och Google blivit tajtare sedan Google köpte upp mobiltillverkaren. Det verkar dock inte vara fallet. Enligt Wall Street Journal stötte Motorola på problem under utvecklingen av Moto X, på grund av bristande stöd från Googles Android-team. Det kan ha bidragit till att Moto X inte kör senaste versionen av Android.

Men Motorola sägs trots allt samarbeta med Google kring olika hårdvaruprojekt, utöver Moto X. Framöver kan detta samarbete även komma att innefatta tillverkningen av Googles uppkopplade glasögon, Google Glass.

– Det kan framöver bli en möjlighet, sade Dennis Woodside, vd för Motorola Mobility, till Wall Street Journal.