Falsk nyhet blev sann

Motorola Moto X får Android L-uppdatering

Efter uppgifter spridda på ett falskt Facebook-konto bekräftar Motorola nu – på riktigt – en kommande Moto X-uppdatering.

Publicerad Uppdaterad

Motorolas Moto X var den första mobiltelefon som Motorola släppte efter att tillverkaren köptes av Google för tre år sedan. Efter en kort tid i Googles ägo såldes Motorola i januari i år vidare till kinesiska Lenovoför en summa motsvarande strax under 20 miljarder kronor.

När Google presenterade Android L under en utvecklarkonferens i San Fransisco tidigare i sommar var Motorola snabba med att gå ut med att uppdateringen skulle släppas till både Moto X och Moto G. Uppgifterna visade sig senare dock komma från ett fejkat Facebook-konto.

Trots de via det falska Facebook-kontot spridda och därefter av Motorola dementerade uppgifterna ser det nu ändå ut att ha legat någon sorts sanning i det hela, av ett inlägg på ett annat socialt nätverk att döma. På en direktfråga ställd på det mot Facebook konkurrerande sociala nätverket Google+ konstaterar nämligen Punit Soni, mobil produktchef på Motorola, med ett kort "Yup" nu att Android L kommer släppas för Moto X, skriver BGR.