https://www.mobil.se/nyheter/motorola-slapper-moto-e6s-for-strax-over-tusenlappen
568410
Nyheter
falskt
Mellanbarn – dyrare än E6 Play, billigare än E6 Plus

Motorola släpper Moto E6s för strax över tusenlappen

● BILDSPEL
Motorola Moto E6-familjen består sedan tidigare i Sverige av Moto E6 Play och Moto E6 Plus. Nu får familjen tillökning i form av Moto E6s som lägger sig någonstans emellan de två andra.

Dubbla kameror på baksidan där den extra kameran ger djupmätning för till exempel porträtt erbjuds tillsammans med en skärm på 6,1 tum med droppformad sensorpanel i toppen. Moto E6s lånar alltså en del från den lite dyrare systermodellen E6 Plus som vi nyligen testade och kapar samtidigt några hundralappar i pris jämfört med den telefonen.

"Tillräckligt snabb"

Prestandamässigt utlovar Motorola att telefonen ska ge tillräckligt med kraft för att så väl appar som system ska flyta på bra och det får vi så klart testa i praktiken närmare den faktiska säljstarten när vi får möjlighet att testa telefonen. Motorola brukar dock vara duktiga på just bra flyt även i telefoner som denna med en lägre prislapp. Telefonen släpps inte med senaste Android 10, utan här är det Android 9 som gäller.

Utöver kamerorna på baksidan finns även en fingeravtryckssensor placerad i mitten. Telefonen är inte vattentålig, men har den vattenavvisande behandling Motorola brukar ha, vilket innebär att regn, stänk och spill inte ska vara något problem. 

Telefonen ska enligt Motorola komma ut någon gång under det andra kvartalet, tidigast i april alltså. Prislappen hamnar på 1300 kronor.