Tre nyheter

Motorola uppdaterar Moto X och Moto G

Idag släppte Motorola på locket för sina nya produkter, nya versioner av Moto X och Moto G samt den nya produkten Hint.

Publicerad Uppdaterad

Med tanke på hur virriga namnen på Motorolas prylar varit under ryktessnurran känns det rätt sunt att de behåller samma namn som föregående modeller. Det innebär däremot inte att det handlar om liknande lurar.

Moto X Nya Moto X ökar på en hel del från föregående modell. Skärmen springer upp till en 5,2 tum stor Oled-variant med 108p-upplösning som i sin tur drivs av ett Snapdragon 801-chip med processorer klockade till 2,5 gigahertz. Till skillnad från andra lurar med Snapdragon 801 får vi dock nöja oss med ”enbart” två gigabyte arbetsminne. Lite förvånande däremot att batteriet enbart landar på 2 300 milliamperetimmar. Kameran landar på 13 megapixel och lagringsutrymmet ligger på 16 gigabyte. Om du däremot kör Moto Maker, Motorolas verktyg för att designa luren efter eget behov, kan du skrämma upp lagringsutrymmet till 32 gigabyte, vilket lär behövas eftersom minneskortplats saknas. Med Moto Maker kan du som tidigare även välja material, färger, signaturer och mycket annat. Pris och tillgänglighet står än så länge i skuggan.
Moto G Den billigare Moto G har däremot redan fått en prislapp på 179 dollar, vilket borde göra att den får ungefär samma pris i Sverige som föregångaren fick. Även här har displayen klivit upp i storlek till fem tum, dock enbart med 720p-upplösning. Enheten drivs av ett Snapdragon 400-chip med dubbla processorkärnor på 1,2 gigahertz och enheten kommer att säljas med antingen åtta eller sexton gigabyte lagringsutrymme. Kameran landar på åtta megapixel och även om Moto Maker inte är tillgängligt till telefonen kommer du kunna köpa en mängd olika batteriluckor i olika färger.
Hint ”Överraskningen” under Motorolas presentation var Hint. Det är en pytteliten handsfree som mer eller mindre göms inuti ditt öra. Utöver att fungera som ett vanligt headset kan enheten även användas för röststyrning av Google Now och för att få notifikationer från din telefon. 150 dollar går den lilla knappen på, men då ingår ett speciellt fodral med nödladdningsbatteri också.