Moto X+1, Moto G2, och Moto 360

Motorola visar upp nya mobiler i september

Budgetmobilen Motorola Moto G ser ut att få en uppföljare i september. På Motorolas nyöppnade kampanjsajt ges en fingervisning om vad som komma skall på tillställningen i Chicago i september.

Motorola väntas visa upp nya telefoner under en tillställning i Chicago om några veckor.

Publicerad Uppdaterad

Medan de flesta teknikintresserade blickar lär vändas mot Berlin och IFA-mässan i början av september passar Motorola på att bjuda in till en egen lanseringstillställning på andra sidan världen dagen innan mässan drar igång. Enligt nylanserade Motorola-sajten Newfrommoto.com kommer man nämligen inom kort att börja ta emot registreringar för en tillställning på Merchandise Mart, en gång i tiden världens högsta byggnad, i Chicago, USA, den 4 september.

Än så länge har Motorola inte officiellt bekräftat vad inbjudan handlar om, men av animationen på sajten att döma lär vi kunna förvänta oss uppföljare både till Moto X och Moto G. Motorola väntas också visa upp Android Wear-klockan Moto 360 samt vad som tycks vara någon sorts headset.

Tidigare rykten om uppföljaren till Motorola Moto X, vilken tros gå under namnet Moto X+1, gör gällande att det handlar om en enhet baserad på en 5,2-tumsskärm med 1920 x 1080 punkters upplösning samt en fyrkärnig Qualcomm MSM8974-processor på 2,46 gigahertz (i folkmun även kallad Snapdragon 800). Vidare tros enheten vara försedd 2 gigabyte arbetsminne och kameror på 12 respektive 5 megapixel på bak- och framsida. Den ska också vara utrustad med 32 gigabyte internt lagringsminne, kortläsare och batteri på 2 900 milliamperetimmar. Så sent som här om dagen dök benchmarkresultat från vad som tros vara en variant av telefonen öronmärkt för amerikanska operatören Verizon.

Motorola Moto G2, uppföljare till den kritikerrosade budgetmodellen Moto G, tros också tycks vara aktuell för uppvisning under den kommande tillställningen i Chicago. Enligt Android Authority väntas den vara försedd med en skärm på 5 tum, baseras på Snapdragon 400 och ha 1 gigabyte ram under skalet.

Källa

På Motorolas nyöppnade kampanjsajt ges en fingervisning om vad som komma skall på tillställningen i Chicago i september.