Vill inte hamna på efterkälken

Motorolachef bekräftar att man har böjbar smartphone på gång

Bil från Mobielkopen

Enligt en högt uppsatt chef på företaget så har man inga planer på att lansera sitt bidrag till segmentet senare än konkurrenterna.

Publicerad Uppdaterad

Det har förekommit en rad uppgifter som pekat på att Motorola har en smartphone med böjbar skärm under utveckling. Dels har vi sett ett patent på en lösning med en böjbar smartphone, dels har det kommit uppgifter från källor till Wall Street Journal som mer eller mindre bekräftat saken. Men om det nu fanns några tvivel kring saken, så kan nu dessa skingras en gång för alla, efter att Motorolas globala produktchef Dan Dery har berättat lite mer om det hela i en intervju med Engadget. ”Vi inledde arbetet med böjbara enheter för länge sedan” säger Dery, som också klargör att man inte har några planer på att lansera sin produkt senare än konkurrenterna. Exakt vad det innebär är förstås svårt att säga, men med största sannolikhet så lär vi få se en böjbar enhet från Motorola lanseras framåt sommaren. 

Inspirerad av Razr

Några mer specifika detaljer kring telefonen kommer Dery däremot inte med, men mycket pekar på att den böjbara enheten kommer att hämta mycket av sin design från den klassiska telefonen Motorola Razr. Dery säger i intervjun att de lösningar med skärmar på utsidan av enheterna som Huawei och Samsung valt förvisso är trevliga, men att Motorola valt en annan väg till följd av att skärmarna anses bli för sårbara med en sådan lösning. ”Vår intention är inte att förse telefonen med en skärm på utsidan. När man vet att det kommer att bli repor, så är det en lösning som snabbt blir oanvändbar” säger Dery, som dock bekräftar att man även tittat på en lösning med en skärm som viks på två ställen och exponerar en tredjedel av skärmen när enheten är i telefonläge. 

Källa