1
1
https://www.mobil.se/nyheter/motorolamobiler-far-skrivbordslage-med-datorkansla
569611
Nyheter
falskt
Gammal idé på väg tillbaka

Motorolamobiler får skrivbordsläge med datorkänsla

Snart kan du komma att använda din mobiltelefon som stationär dator.

Flera mobiltelefontillverkare har försökt att få sina enheter att fungera som alternativ till datorer, i en del fall genom att ge telefoner ett skrivbordsläge liknande det som datorer använder. Motorola arbetade med detta redan 2011 med sin Motorola Atrix 4G, men än så läge har ingen lyckats göra idén riktigt framgångsrik. Nu verkar dock Motorola ha för avsikt att göra ett nytt försök att använda ett skrivbordsläge när en telefon ansluts till en extern monitor.

Det är en officiell video som har dykt upp hos Qualcomm som visar det nya skrivbordsläget som ska komma att erbjuda allt från möjligheten att ändra storlek på fönster, en form av Start-meny till ett Aktivitetsfält liknande det i Windows.

Det råder en hel del spekulationer om vilken Motorola-telefon det är som används, att det exempelvis skulle vara en Moto G 5G Plus eller en Moto One 5G. Det troligaste är dock att det handlar om det kommande flaggskeppet Motorola Nio som i så fall skulle komma att lanseras som en del av företagets G-serie med tanke på att Sergio Bunac, chef för Motorola Mobile, i videon säger att "2021 kommer att erbjuda den 10:e generationen av Moto G, och ingenting skulle göra oss stoltare än att erbjuda upplevelser med 800-serien till den här familjen" där han syftar på Qualcomms Snapdragon 800-serie.

Ämnen