JBL Charge 2+ och JBL Clip+

MWC: Harman satsar på vattentåliga högtalare

Vattentåliga JBL Charge 2+ från Harman.
Mindre JBL Clip+ är också vattentålig, och har en inbyggd kabinhake för att den enkelt ska kunnas fästas t ex i väska.
Lilla JBL GO bjuder på riktigt bra ljud för en liten peng.

Mobil.se lånar ut två öron till nya JBL Charge 2+ och JBL Clip+ - och gillar vad vi hör.

Publicerad Uppdaterad

Amerikanska ljudtillverkaren Harman, med varumärken som AKG och JBL, har precis lanserat två stycken vattentåliga och bärbara blåtandshögtalare här på MWC 2015 i Barcelona.

Den första modellen av de två - JBL Clip+ - är en något enklare högtalare och har en inbygg kabinhake för att enkelt kunna fästas t ex i remmarna på en ryggsäck. Högtalaren ansluter via blåtand, men har också  en integrerad 3,5—mm-sladd.

Rent ljudmässigt kan JBL Clip+ självklart inte mäta sig med toppmodellerna, men är klart godkänd när det gäller ljudkvaliteten. Många mindre högtalare får snabbt problem med distorsion vid högre ljudnivåer, men JBL Clip+ låter riktigt bra även när vi krämar på AC-DC på full volym på den lilla demoytan.

JBL Charge 2+ är betydligt större och mer påkostad än JBL Clip+. Den tydligare skillnaden är självfallet ljudkvaliteten. Charge 2+ har bland annat ett basregister som är betydligt bredare än vad lillebror Clip+ mäktar med.

Det som gör att JBL Charge 2+ och JBL Clip+ sticker ut mot konkurrenterna är att båda högtalarna uppfyller I5-certifiering, som i praktiken gör dem vattentåliga. Vi rekommenderar inte att  du tar med dig högtalarna ner i poolen, men de klarar av vattenstänk och lämpar sig därför utmärkt att ha med på stranden.

I fråga om batteritid ska JBL Clip+ mäkta med upp till fem timmar av strömmad musik, medan Charge 2+ - som har ett inbyggt 6000mAH-batteri - klarar av upp till 12 timmar.

JBL Clip+ och JBL Charge 2+ kostar 499 kronor, respektive  1 499 kronor. Båda högtalarna kommer att släppas till sommaren.

Urbra budgethögtalare

Harman passade även på att visa upp nya JBL GO, som i grund och botten är en bärbär blåtandshögtalare av modell mini. Till skillnad från JBL Clip+ och JBL Charger 2  är GO-högtalaren inte vattentålig. Det som gör den intressant är istället framför allt priset.  Den kostar nämligen bara 299 kronor.

Med tanke på det priset bjuder JBL GO på en riktigt gedigen ljudupplevelse, och står sig mycket bra i jämförelse med övrig konkurrens i samma prissegment. 

JBL GO har måtten 68,3 x 82,7 x 30,8 millimeter och ska klara upp till fem timmars speltid. Europa-släpp sker från och med slutet av mars.