MWC2022: Breddar sortimentet

MWC: Huawei lanserar "Super Device" och egen läsplatta med e-bläck

Huawei Matepad Paper
Matepad, Matebook E och Huawei Sound Joy
Huawei Super Device utökar möjligheterna för enheterna att samverka som en.
Hemskärmen i Huawei Matepad Paper
Hemskärmen i Huawei Matepad Paper

Huaweis lansering på mobilmässan MWC i Barcelona idag fokuserade på hur bolagets enheter kan verka tillsammans, men vi fick även se bland annat en ny produktkategori, läsplattan Matepad Paper med skärm i gråskala med e-bläck.

Publicerad Uppdaterad

Matepad Paper är Huaweis första läsplatta med e-bläck och fungerar lite som en blandning av en traditionell läsplatta och en surfplatta. Ett urval av tillgängliga appar i Huawei Appgallery ska fungera på den här plattan som levereras med ett läderfodral och en penna och prislappen ska i de europeiska länder där den ska säljas stanna på 499 euro, ungefär 5000 kronor. Det finns dock ännu inga uppgifter om när en svensk lansering och säljstart ska ske.

Hemskärmen i Huawei Matepad Paper

Huawei Matepad Paper kör Harmony OS 2 vilket utöver grundfunktionerna även gör att den kan fungera tillsammans med Huaweis telefoner och datorer. Du kan börja läsa en text på datorn och sedan fortsätta på läsplattan. Matepad Paper kan även fungera som extern lagringsenhet för en laptop. I hemskärmen på plattan syns anteckningar, e-post och böcker samt en genväg till appar. Trots att skärmen på 10,3 tum alltså är i gråskala och har en batteritid på upp till fyra veckor så ska man kunna se på video i Matepad Paper. Plattan ger även möjlighet att spela in ljud, till exempel på en föreläsning och det du skriver med pennan kan omvandlas till redigerbar text.  

Huawei Super Device utökar möjligheterna för enheterna att samverka som en.

Det här är en del av Huaweis nya koncept “Super Device” där bolagets enheter ska få utökade möjligheter att samverka och fungera som en enda enhet på ett mer långtgående sätt än vad som redan är möjligt. Du kan till exempel använda surfplattan som ritplatta till datorn och föra över filer genom att bara dra och släppa där skärmarna agerar som en och kan styras från samma pekplatta. Med HUawei Mobile App Engine för PC ska man kunna använda appar från Appgallery även i datorn. 

Huawei Matepad Paper har 64 GB lagring, stereohögtalare, fingeravtryckssensor på sidan och stöd för wifi 6+.

Under sin lansering idag visade Huawei även upp en stationär dator kallad Matestation X, en multifunktionsskrivare under namnet Pixlab X1 och nya Matepad. Vi fick även se Huawei Sound Joy som är en bärbar högtalare och dessutom Huawei Matebook E som är en surfplatta med oled-skärm. 

Matepad, Matebook E och Huawei Sound Joy