Har skärm med kamerahål

Mystisk ny Huawei-telefon certifierad för den kinesiska marknaden

Huawei tycks ha en ny telefon på gång i budgetsegmentet. Det vittnar dokument som lämnats in till den kinesiska myndigheten TENAA om.

Publicerad Uppdaterad

All elektronik som ska säljas i Kina måste certifieras via myndigheten TENAA, och i och med det så dyker det emellanåt upp dokument som skvallrar om nya produkter. Huawei har precis fått en ny mobiltelefon godkänd av TENAA, och det ser av allt att döma ut om en telefon i det billigare skiktet av mellansegmentet, alternativt en budgettelefon rätt och slätt. Huawei introducerade redan i december förra året sin första telefon med ett kamerahål i skärmen snarare än en sensorpanel (Nova 4), och den nya telefonen följer det konceptet. Men till skillnad från andra telefoner från Huawei som är försedda med kamerahål så har den här enheten enbart två kameralinser på bakstycket (48 + 8 megapixlar), vilket skvallrar om att det handlar om en relativt enkel telefon. 

Skärmen mäter 6,39 tum och har 720p-upplösning och under skalet hittar man ett åttakärnigt Kirin 710F-chipp tillsammans med ett batteri på 3 900 mAh. Normalt sett brukar det gå ganska snabbt från det att en telefon certifieras till dess att den offentliggörs, och vi antar att så blir fallet även med den här mystiska telefonen, som möjligen kan vara en budgetvariant i Nova 5-serien. Om så är fallet så är telefonen med största sannolikhet inte aktuell för den nordiska marknaden, då Huawei hittills inte har släpps några av sina Novatelefoner här.

Källa