Ett fåtal appar från utvecklaren finns fortfarande kvar

Mystisk radering av appar i Googles Playbutik

Google har i all tystnad avlägsnat 46 appar från en och samma kinesiska utvecklare från sin appbutik, men vill inte uppge varför.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte varje dag som en och samma utvecklare får 46 appar raderade från Googles Playbutik i ett svep, och när någonting dylikt sker så brukar Google normalt sett vara transparenta med anledningen, som inte sällan brukar vara att apparna burit på skadlig kod av ett eller annat slag. Men nu har man alltså i all tystnad raderat 46 appar från den kinesiska utvecklaren Ihandy, utan att redogöra för anledningen. Google väljer dessutom att lägga locket på och vill inte gå närmare in på orsaken. Det enda Google avslöjat är att utvecklaren just nu granskas närmare och att man även tagit bort alla länkar till apparna från Googles sökmotor. 

Ihandy är en börsnoterad utvecklare som på sin sajt beskriver sig själva som en av världens största apputvecklare. Man uppger även att man har över 180 miljoner aktiva månatliga användare av sina appar i över 200 länder. De appar som plockats bort från Playbutiken har sammanlagt laddats ned tiotals miljoner gånger. Det handlar om appar i vitt skilda kategorier, från kamerafilter och horoskopappar till virusskydd och virtuella tangentbord. Enligt Ihandy så har Google inte kommit med någon förklaring till raderingen, och man väntar fortfarande på besked. Märkligt nog så finns fortfarande åtta av Ihandys appar kvar i Playbutiken. 

Källa